Mange flere sætter ekstra penge ind på pensionen

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange lønmodtagere har en arbejdsgiveradministreret pensionsordning, hvor der automatisk bliver indbetalt en sum penge hver måned.

Den kan man supplere ved selv at indsætte ekstra penge på kontoen, og det har rigtigt mange tilsyneladende benyttet sig af i år.

PKA Pension administrerer pension for 300.000 medlemmer, som typisk arbejder inden for social- og sundhedssektoren.

Og her har man kort før jul registreret en stigning i summen af nye aftaler om frivillige indbetalinger på 260 millioner kroner i år.

Det er væsentligt højere end sidste år, hvor der blev indbetalt 100 millioner ekstra.

»De sidste par måneder er det gået rigtigt hurtigt. Det skyldes formentlig den pensionsreform, der er på vej.«

»Og så har vi gjort meget for at oplyse vores medlemmer om de kommende ændringer,« siger Tomas Frydenberg, der er medlemsdirektør i PKA.

Han henviser til de nye regler, der får betydning for pensionsordninger, der oprettes inden nytår, og som gør det mere rentabelt at spare op til alderdommen.

Hos Industriens Pension, der hovedsageligt har ansatte i industrien som medlemmer, oplever man den samme tendens.

Her har man allerede passeret sidste års niveau på 114 millioner kroner, på trods af at mange af ekstraindbetalingerne traditionelt først foretages i årets allersidste dage.

»Det vidner om en langt større opmærksomhed på pensionsopsparing.«

»Jeg tror, at det er en kombination af flere ting. Mange har blandt andet andre forventninger til pensionistlivet end tidligere generationer og sparer derfor op til at kunne leve drømmene ud,« siger Joan Alsing.

»Og så er der er nok et vist efterslæb fra tidligere, fordi de tvungne indbetalinger var ret lave i starten. Det har formentlig også fået mange til at skrue op for indbetalingerne,« siger hun.

Over fem år er de årlige ekstraindbetalinger i Industriens Pension steget med 140 procent.

Industriens Pension har beregnet, at en ekstraindbetaling på blot 250 kroner om måneden i hele ens arbejdsliv kan resultere i 325.000 kroner ekstra som pensionist.

Heraf udgør afkastet på indbetalingerne mere end 200.000 kroner.

/ritzau/