Mange danskere vil klage over Skats ejendomsvurderinger

Hver fjerde af de adspurgte boligejere svarer i en ny måling, at de vil klage over Skats nuværende vurdering af deres bolig.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har som følge af de mange fejl valgt at fastfryse de nuværende ejendomsvurderinger fra 2011, indtil et udvalg er klar med sine anbefalinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

De omfattende fejl i Skats ejendomsvurderinger giver udslag i en ny måling, som Megafon har udarbejdet for Politiken og TV 2. Her svarer hver fjerde boligejer, at de agter at klage over deres nuværende ejendomsvurdering, næste gang det bliver muligt. Det skriver Politiken.

55 procent af de adspurgte boligejere svarer ifølge avisen, at de ikke tror på, at Skat har vurderet deres ejendom korrekt. Kun godt hver tiende har tillid til Skats vurdering af deres bolig.

Skats ejendomsvurderinger har vist sig at være så fulde af fejl, at et ekspertudvalg nu skal forsøge at finde en ny vurderingsmodel.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har som følge af de mange fejl valgt at fastfryse de nuværende ejendomsvurderinger fra 2011, indtil udvalget er klar med sine anbefalinger, og derfor kan boligejerne først klage over de nuværende vurderinger i 2016.

Men kun hver femte boligejer bakker op om den model, mens mere end hver anden er uenig i beslutningen at lukke klageadgangen helt frem til 2016, skriver Politiken.

Lektor i skatteret på Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt forstår godt boligejernes skepsis:

»Skat har jo selv erkendt, at der også er fejl i ejendomsvurderingerne for 2011, men de får alligevel lov til at virke helt frem til 2016. Det betyder jo, at der fortsat er boligejere, der betaler for høje ejendomsskatter, og som dermed, i princippet, fungerer som kassekredit eller långiver for de statslige skattemyndigheder«.

Han opfordrer skatteministeren til helt at skrotte det gamle vurderingssystem og finde et nyt, hvor Skat ikke »sjusser sig frem til ejendomsværdierne«.

Skatteministeren er »desværre ikke overrasket over«, at mange boligejere har mistet tilliden til Skats ejendomsvurderinger. Men han siger til Politiken, at tilliden ikke forbedres ved, »at de danske boligejere får en ny 2013-vurdering, der ikke er god nok«.

Og når regeringen forlænger vurderingerne fra 2011, forpligter den sig automatisk til at give boligejerne penge tilbage, hvis det siden viser sig, at de skulle betale mindre i skat, siger ministeren til avisen:

»Det mener jeg kun er rimeligt«.