Mange danskere har ikke styr på gælden

En voksende andel af danskerne kæmper med gæld. Hver syvende dansker kan således slet ikke betale sine regninger, viser ny analyse.

I undersøgelsen har 15 procent af danskerne svaret, at de til tider ikke er i stand til at betale deres regninger. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

15 procent af danskerne kan - ifølge dem selv - ikke betale regninger til tiden, viser en ny rapport, European consumer payment raport 2016, fra Intrum Justitias, der hjælper borgere med at få styr på privatøkonomien.

I undersøgelsen har 15 procent af danskerne svaret, at de til tider ikke er i stand til at betale deres regninger.

Men den økonomiske ulykke stopper ikke her. For næsten halvdelen af de de trængte 15 pct. svarer, at de ikke har penge nok til »en værdig tilværelse«.

Resultaterne viser, at en betydelig andel af danske husholdninger kæmper med gælden, siger CEO & President for Intrum Justitia koncernen, Mikael Ericson:

»Mange har været nødsaget til at låne penge, for at kunne betale deres regninger. Vores egne interne data indikerer også, at folk som optager gæld tidligt i livet, har tendens til at forblive i denne situation videre i livet.«

Han henviser til, at 31 procent af danskerne ifølge rapporten har haft mindst én regning i løbet af de sidste 12 måneder, der ikke blev betalt til tiden.

Årsagen er ikke forglemmelse men derimod, at danskerne ikke havde penge til at betale. Det angiver de adspurgte som hovedårsag.

Men selvom knap en tredjedel af danskerne ikke har råd til at betale regninger, er Danmark alligevel blandt de lande, der har færrest sent betalte regninger.

»Det er naturligvis meget bekymrende for folk i økonomiske vanskeligheder, men det udgør også en udfordring for og en trussel imod virksomheder og deres evne til at vokse og til at ansætte nye medarbejdere,« siger Mikael Ericson, CEO & President for Intrum Justitia koncernen.