Malkning af pension inddrager minister

Brian Mikkelsen skal svare på spørgsmål om "malkning" af medarbejderes pensionsindbetalinger.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen skal svare på spørgsmål om de såkaldte klientkonti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne vil nu have styr på, hvad der sker med de såkaldte klientkonti, som i nogle tilfælde trækker penge ud af medarbejderes tvungne pensionsordninger, uden de ved det.

Finanstilsynet har ifølge flere kilder indstillet til Økonomi- og Erhvervsministeriet, at der indføres et totalt forbud, efter pensionsselskabet PFA for nogle uger siden gjorde opmærksom på fænomenet.

Klientkonti er enkelt fortalt en konto, hvorfra en pensionsmæglers ydelser betales af virksomheder - men med medarbejdernes pensionspenge. Og i nogle tilfælde, hvor der opstår overskud på klientkontoen, kan virksomheden disponere over pengene.

Socialdemokraten Orla Hav stiller spørgsmål til økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på baggrund af henvendelser fra flere ansattes organisationer.

"De har selvfølgelig en interesse i, at det går ordentligt til, så de ansattes pensionsmidler tilfalder dem selv," siger han.

Brancheforeningen for forsikrings- og pensionsmæglerne har ganske vist underskrevet en anbefaling til pensionsmæglere om at undlade at bruge de såkaldte klientkonti. Men det er altså tilsyneladende ikke nok for Finanstilsynet, og Orla Hav skriver i sit spørgsmål:

"Vil ministeren orientere om den indstilling, som Finanstilsynet skulle have sendt til ministeren om, at der skal indføres et forbud mod at forsikrings-/pensionssæglere kan tilbageføre indbetalte pensionsmidler fra ansatte til de virksomheder, hvor disse pensionsindbetalere er ansat, og kan ministeren oplyse, hvornår der vil blive fremsat lovforslag om et sådant forbud?"

Orla Hav vil også have en "status for udredning af og initiativer over for de såkaldte klientkonti, som ifølge et større dansk pensionsselskab i flere tilfælde malker de ansattes indbetalte pensionsmidler, og hvad er ministerens holdning til den trafik, der foregår med disse klientkonti og det tab, som de påfører pensionsindbetalerne?"

Hverken Brian Mikkelsen eller Finanstilsynet ønsker at kommentere sagen eller offentliggøre tilsynets anbefaling.