Mænd fusker mere med skat end kvinder

50 procent flere mænd end kvinder opgiver forkerte tal til Skat - bevidst eller ubevidst.

Kvinder er enten dygtigere til at lave selvangivelsen eller mere ærlige, mener Skat. Mænds skatteforhold er dog typisk mere komplicerede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Jeanne Kornum

Der er væsentlig flere mænd end kvinder, der enten snyder eller laver fejl, når de opgiver tal til skattevæsnet. Det viser en undersøgelse fra Skat.

Godt 16 procent af alle mænd med komplicerede skatteforhold snyder eller laver fejl i skat, mens kvinderne kun laver fejl eller snyder i 11 procent af tilfældene. Det er 50 procent flere mænd.

Det samme gælder, når der er tale om folk med mere simple indkomstforhold. Her er det dog kun godt seks procent af mændene og fire procent af kvinderne, der snyder eller laver fejl. Det skyldes, at skatteopgørelsen for denne gruppe borgere er forholdsvis let at lave.

Det er dog mænd, der har de mest komplicerede skatteforhold, hvis man skal tro Skat. Det giver større risiko for, at mændene laver fejl i skatteopgørelsen. Og derfor vælger Skat at tro på det bedste i den mandlige del af befolkningen:

"Konklusionen på undersøgelsen er, at det kun er en beskeden del, der bevidst snyder. Vi tager derfor ikke mændenes højere fejlprocenter som udtryk for, at mænd generelt er mere tilbøjelige til at snyde i skat end kvinder," fortæller Martin B. Knudsen, chefkonsulent hos Skat.