Mæglernes fantastiske, storslåede og farverige lyrik

Her er ejendomsmæglernes mest skamredne tillægsord og tyndslidte vendinger. Dinepenge.dk lover, at det bliver både elegant, charmerende, flot og fascinerende.

Ejendomsmæglerne sparer ikke på de store ord, når de skal sælge en bolig. Ord som flot, fascinerende, perfekt, dejlig og fantastisk er gemmengående elementer i ejendomsannoncer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

"Stor og charmerende lejlighed med fantastisk beliggenhed, roligt på charmerende torv og alligevel i gåafstand til Strøget og Kgs. Nytorv m.m," sådan skriver Dansk Boligformidling om en lejlighed på 167 m2 på Nicolai Plads i København til 5.250.000 kr.

Lejligheden, der ifølge mægleren er stor, har svensk kakkelovn (i fald man skulle blive ensom og pratsam) og noget så seregent som "karbadeværelse", hvad det så end er. Sjovt må det i hvert fald se ud.

Boligsiden boliga.dk har lavet en hitliste over de mest anvendte mægler-udtryk - se faktaboksen herunder. Ved Dinepenge.dks søgning på ordet "fantastisk" dukker hele 6.725 annoncer op, og "flot" kan præstere over 27.000 annoncer, mens "charmerende" og "perfekt" må nøjes med henholdsvis 6.000 og 3.800 annoncer.

Og tror man, at de store vendinger udelukkende hænger i københavnerluften eller i slipstrømmen på jetsetmæglernes sportsvogne ned ad Strandvejen, så kan man godt tro om igen.

Ifølge EDC kan man "Bo centralt i Aulum by, tæt på det hele. Her er en rigtig dejlig andelsbolig beliggende på 3. sal med en pragtfuld udsigt over landskabet." Hvad det hele er, skal være usagt, men skønt lyder det.

I det hele taget spares der ikke på superlativerne, når en bolig skal sælges.

Liebhavermægler Jan Fog lægger heller ikke fingre imellem, når han skal præsentere sine boliger. Fog skriver blandt andet om en ferielejlighed i Hornbæk til 11 millioner kroner, at den "fremstår i perfekt stand" og at der er andel i "de fantastiske fællesfaciliteter med storslået ankomstafdeling."

boliga.dks hjemmeside kan du selv prøve at søge på plusord, og se hvor brugte de er.