Mæglere: Murermestervilla er fortsat den bedste investering

De klassiske villaer bygget af en murermester er ifølge en rundspørge blandt mæglere den bedste investering - både nu og på langt sigt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klassikeren på boligmarkedet er fortsat en vinder. Den traditionelle murermestervilla er ifølge en rundspørge blandt ejendomsmæglerne i kæden Realmæglerne og Boligone den mest attraktive boligtype, man kan købe - både her og nu og som investering på lidt længere sigt.

Boligtypen vinder og både det moderne parcelhus, den prangende patriciervilla og den stilistiske funkisvilla, skriver ejendomsmæglerkæden i forbindelse med rundspørgen.

»Undersøgelsens resultat er en logisk følge af det nuværende økonomiske klima. Murermestervillaen repræsenterer sund fornuft, og det er i højsæde efter en række turbulente år på boligmarkedet,« forklarer direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding i meddelelsen.

 

For dem, der ikke kender byggestilen, er den klassiske murermestervilla kendetegnet ved det røde tegltag med høj rejsning og facader af røde teglsten. Typisk er den udstyret med hvidmalede vinduer med sprosser i forskellige mønstre.

»Gode robuste materialer er med til at holde vedligeholdelsesomkostningerne nede. Da villaerne samtidig ofte har en god beliggenhed i attraktive forstads-kvarterer, er det ikke underligt, at de er i høj kurs for tiden,« skriver mæglerne.Men resultatet viser også, at de øvrige hustyper som patriciervillaen og funkisvillaen har deres tilhængere, efter mæglernes mening.

Se mæglernes karakterer til de forskellige hustyper i faktaboksen.