Måling: Vi får mere og mere papirarbejde

Hver tredje dansker oplever at skulle bruge mere tid på papirarbejde på jobbet end tidligere, viser en måling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver tredje dansker oplever at bruge mere tid på at registrere og dokumentere deres arbejde i forhold til tidligere. Det viser en måling lavet af analyseinstituttet Wilke for Avisen.dk blandt 956 danskere.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen handler det om et politisk ønske om at kontrollere, at borgernes rettigheder overholdes, når offentligt ansatte drukner i papirbunker.

»I dag skal alle måles og vejes. Det er i den grad blevet mere udbredt for især offentligt ansatte, men også for ansatte i den private sektor,« siger han til Avisen.dk.

33 procent svarer i målingen, at de bruger mere tid på papirarbejde på jobbet. 34 procent oplever, at niveauet er det samme som tidligere, mens fire procent siger, at de bruger mindre tid. Den resterende andel ved det ikke.

For meget bureaukrati øger risikoen for stress blandt de ansatte, vurderer arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet Bent Greve og stresskonsulent Lene Marie Jensen.

Paraplyorganisation for fagforeninger FTF mener, at der skal lempes på kravene til dokumentation i den offentlige sektor.

»Vi ser det især på socialområdet, hvor for stor en del af tiden bliver brugt på dokumentation i stedet for på borgeren. Oveni kan de ansatte ikke hjælpe borgeren bedst muligt, for hvis en løsning ikke passer ned i en bestemt kasse, bliver den bremset af bureaukrati,« siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til Avisen.dk.