Lønforsikringer bliver markant dyrere

Den høje arbejdsløshed betyder, at prisen på en lønforsikring stiger eksplosivt. Det viser en rundspørge fra Nyhedsbrevet 3F.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver langt dyrere at tegne en lønforsikring. Det viser en rundspørge blandt fem forsikringsselskaber, som Nyhedsbrevet 3F har talt med.

Den høje arbejdsløshed betyder, at forsikringsselskaberne har måttet udbetale langt flere penge til fyrede lønforsikringskunder - og det er forklaringen på prisstigningerne, lyder det blandt andet fra Topdanmark.

- Efter arbejdsløsheden eksploderede i 2009 har vi været nødt til at sætte priserne op med 50 procent for en del af vores kunder, siger Michael Roediger, mæglerchef i Topdanmark, til nyhedsbrevet.

I 2009 svarede de samlede udgifter til erstatninger generelt til indtægterne fra forsikringspræmierne. Det oplyser Forsikring & Pension, der er forsikringsselskabernes erhvervsorganisation.

Alligevel hæver forsikringsselskaberne priserne, og det kan de ifølge Finanstilsynet gøre lige så meget, de vil.

- Der er ingen reguleringer af, hvor meget eller hvor ofte forsikringsselskaberne må hæve prisen på lønforsikringer, siger Ulla Brøns Petersen, vicekontorchef i Finanstilsynet.

/ritzau/