Liggetid på boliger har nået vendepunkt

Det tager nu ti procent kortere tid at komme af med lejligheder og sommerhuse.

Det lysner en anelse for boligsælgerne: Det tager nu kortere tid at komme af med lejligheder og sommerhuse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Steffen Ortmann

Det viser en ny opgørelse af liggetiderne foretaget af Nykredit for Børsen PrivatInvestor. Samtidig er liggetiden på huse stabiliseret.

Flere danske boligøkonomer vurderer nu, at de sidste par år med konstant stigende liggetider er forbi. Og mæglerkæden Home slår i ny analyse fast, at hver anden ejerbolig sælges på under 100 dage. Det skriver Børsen.

»Til trods for at stemningen er dyster, så er der kommet nogle vitaminer til boligmarkedet i kraft af rentefald, faldende boligpriser og en forbedring af bytteforholdene. Det gør, at liggetiderne nu har toppet,« siger Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRFkredit.

Han henviser til, at det er blevet billigere at bytte lejligheden i København ud med et parcelhus i Storkøbenhavn. Tallene fra Nykredit viser, at liggetiden på et hus i foråret 2006 var 100 dage. Siden er der sket en fordobling af den tid, det tager at sælge huset. Men fra oktober til november sidste år - november 2008 er det seneste tilgængelig tal - ændrede liggetiden sig stort set ikke.

Jens Lieutenant Pedersen, økonom i Nykredit fremhæver, at faldende boligpriser - og boligrenter - er godt nyt for førstegangskøbere.

»Det taler for, at liggetiderne ikke længere vil bevæge sig op, som de har gjort. På de punkter ser det lysere ud for boligmarkedet,« siger Jens Lieutenant Pedersen.

Han understreger dog, at det danske marked for boliger fortsat vil være hæmmet af danskernes sorte syn på udviklingen i boligpriserne.

Læs også: Ejendomsmæglere: Bunden er nær