Lene Espersen skal banke banker på plads

Dansk Folkeparti vil have økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K)  til at få bankerne til at overholde reglerne for prisoplysninger.

Foto: Foto: Rune Evensen. Et flertal i Folketinget vil have Lene Espersen til at kigge på bankernes misvisende priser.
Læs mere
Fold sammen

Folketingets tre største partier kræver, at den ansvarlige myndighed, Finanstilsynet, begynder at kontrollere bankernes priser. Det gør Finanstilsynet ikke nu, selv om otte ud af ti banker ifølge analysefirmaet Mybanker.dk har fejl i deres priser.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, vil ifølge Politiken have økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) til at tage affære.

"Det her er ganske enkelt ikke godt nok. Når man køber en vare, skal deklarationen være i orden - også når varen er et lån i en bank. Vi har i mange år haft blind tillid til bankerne, og det er muligvis årsagen til, at Finanstilsynet ikke har reageret, men det må høre op nu. Jeg vil stille spørgsmål til ministeren om, hvordan vi kan sikre, at bankerne lever op til reglerne," siger René Christensen (DF) til Politiken.

Venstre vil have Finanstilsynet til at redegøre for, hvordan problemet kan løses.

"Det kan ikke være rigtigt, at det kræver en kritisk journalist, for at de her fejl kommer frem i lyset. I øjeblikket, hvor renten ryger op og ned, har forbrugerne særligt brug for korrekte og gennemskuelige oplysninger. Når der nu er påviselige fejl, må Finanstilsynet kunne gøre mere. Jeg vil have Finanstilsynets bud på, hvad de synes, de kan gøre," siger Tina Nedergaard.

Hun vil ændre loven, hvis Finanstilsynet ikke kan løse opgaven inden for de nuværende rammer.

Socialdemokraterne vil også have Lene Espersen til at redegøre for, hvorfor Finanstilsynet ikke har foretaget sig mere i sagen.