Lejlighedspriserne falder en smule i både København og Aarhus

Priserne på ejerlejligheder i landets to største byer har brudt den stigende tendens og er faldet en smule fra maj til juni.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne på ejerlejligheder i både København og Aarhus har den seneste tid set ud til kun at kunne stige. Men den tendens har oplevet et lille knæk i de nyeste tal. Prisudviklingen faldt i de to storbyer fra maj til juni, viser et prisindeks fra Home og Danske Bank.

I København faldt ejerlejlighedspriserne med en procent fra maj til juni. Overordnet steg priserne med 10,9 procent fra første til andet kvartal i år, men det skyldes primært et hop opad i marts. Ved udgangen af andet kvartal lå de københavnske ejerlejlighedspriser godt fem procent lavere end ved udgangen af første kvartal, når man ser på de rene månedstal.

I Aarhus var faldet en anelse mindre. Her faldt lejlighedspriserne med 0,5 procent fra maj til juni. Men over kvartalet er de steget med 2,3 procent, viser prisindekset.

Trods det lille fald i begge byer fra maj til juni er der stadig vind i sejlene på lejlighedssalgene, vurderer Mads Ellegaard, der er relationschef i Home.

»I marts oplevede vi en ekstrem handelsaktivitet på ejerlejligheder - der blev handlet mere og til væsentligt højere priser. Og de høje priser har man nogenlunde kunnet holde, men det var virkelig ekstremt i marts. Nu oplever vi et lille fald - pusten er taget af stigningen - men det er stadig et meget pænt prisniveau,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Det lille fald fra maj til juni kan ifølge relationschefens vurdering skyldes forsommerens mindre rentestigning og folketingsvalget.

»Det typiske omkring valgsituationer er, at folk holder lidt igen med deres købsaktiviteter,« siger Mads Ellegaard.

Han understreger samtidig, at det ikke kan udelukkes, at vi igen vil opleve mindre prisfald - men han fastholder, at den generelle tendens vil fortsætte opad.

»Det lille fald var fra en måned til en anden. Vi forventer fortsat, at vi vil opleve en generel positiv prisudvikling. Der kan godt være en enkelt måned eller to, der falder ud, men så kommer den på sporet igen,« siger han.

På landsplan er ejerlejlighedspriserne uændrede fra maj til juni, mens salget af ejerlejligheder faldt med 0,8 procent fra første til andet kvartal.