Lejlighedspriser i hovedstaden sætter ny rekord

De københavnske ejerlejligheder er på blot en måned steget med 5,7 pct., viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home. Dermed er priserne på lejligheder i hovedstaden på rekordniveau.

De københavnske ejerlejligheder er på blot en måned steget med 5,7 pct., viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home. Dermed er priserne på lejligheder i hovedstaden på Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Priserne på ejerlejligheder i hovedstaden er nu over niveauet fra bobligboblens højdepunkt i 2006 før finanskrisen.

Det er tal fra ejendomsmæglerkæden Home, der viser, at de københavnske ejerlejligheder steg med hele 5,7 pct. i gennemsnit fra marts til april. Det skriver TV2 Finans.

Det seneste år har samlet set budt på prisstigninger på omkring 16 pct. Det er ifølge Home blandt andet et øget salg af projektlejligheder, der har været med til at trække gennemsnitspriser opad. Ifølge ejendomsmæglerkædens opgørelse står lejligheder, som er nyopførte eller under opførsel i København for 30 pct. af det samlede salg af ejerlejligheder.

Hos Danske Bank mener cheføkonom Steen Bocian, at de massive prisstigninger giver anledning til panderynker.

»Situationen begynder at give anledning til bekymring. Vi kan ikke konkludere, at vi har at gøre med en boligboble endnu, for der er sket meget, og der er stor tilflytning til byen og flere vil bo her. Når det er sagt, så bør denne hastige vækst give anledning til bekymring, hvis man er køber og skal ud på markedet,« siger Steen Bocian til TV2 Finans.

Han vurderer samtidig, at de seneste rentestigninger kan have en positiv indvirkning på det hede københavnske boligmarked.