Lejlighederne i København har givet milliongevinster

Uafbrudt prisstigning i mere end fire år har gjort ejere af lejligheder i København til millionærer, medmindre de har belånt deres lejligheder løbende.

Arkivfoto (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gode nyheder fortsætter for ejere af københavnske lejligheder. Ejerskabet minder om at have ramt en guldlåre, for efter fire års uafbrudt stigning er en lejlighed på 90 kvadratmeter blevet en million kroner mere værd.

Det fremgår af Realkreditrådets statistik for boligpriser. Priserne på ejerlejligheder i København by er steget med 52 procent de sidste fire år, og alene i årets tredje kvartal steg de med 1,4 procent.

»Ejerlejlighedspriserne er steget uafbrudt i København by de seneste fire år. Det betyder, at gevinsten på en ejerlejlighed på 90 kvm. løber op i knap 1,1 mio. kr. på fire år. Det kan omregnes til, at ejere af sådan en lejlighed har fået mere end 20.000 kr. ekstra i lønningsposen efter skat hver måned de sidste 48 måneder. Og det regnestykke ser ikke meget anderledes ud, hvis vi korrigerer for den generelle prisudvikling i samfundet,« skriver Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en meddelelse.

Ejerlejlighederne i de københavnske omegnskommuner er steget i næsten lige så højt tempo de seneste fire år. Men i beløb er prisstigningerne mindre, da priserne generelt ligger på et lavere niveau uden for København. Det betyder dog stadig prisstigninger de seneste fire år på en lejlighed på 90 kvadratmeter på 700.000 kroner.

Huspriserne er steget med 1,1 procent i 3. kvartal i forhold til 2. kvartal, og priserne ligger højere i otte af 11 landsdele. Priserne er dog faldet i Vestjylland og Sydjylland, og så har der været et mindre fald på 0,5 procent i København by i forhold til 2. kvartal.

Over det seneste år er huspriserne steget med 4,4 procent, lejlighedspriserne med 7,2 procent og sommerhuspriserne med 1,3 procent, sammenfatter chefanalytiker i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

Hun tilskriver de fortsat stigende priser rentefaldet oven på Brexit, der lukkede op for fastforrentede 2 procents lån, samt den stadigt stigende beskæftigelse.

»Når det bliver billigere at låne penge, og når flere kan blive kreditgodkendt, fordi de rykker fra dagpenge til fast løncheck, er det ikke så mærkeligt, at boligpriserne stiger,« skriver hun i en kommentar.