Lejligheder stiger fem gange så hurtigt som huse

Boligmarkedet er trukket op af lejlighederne, som fra april til maj steg med 2,5 pct.

Priserne på lejligheder er steget knap ti procent på et år, mens prisstigningerne på villaer er mere afdæmpede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt

Der er fest blandt lejlighedssælgerne i øjeblikket. Ifølge Danmarks Statistiks seneste tal steg priserne på landsplan med 2,5 pct. fra april til maj, men husene kun steg med 0,5 pct.

Hvis tallene opgøres som et gennemsnit over tre måneder, så steg husene dog med 2,3 pct. i forhold til de foregående tre måneder, mens ejerlejlighederne steg med 3,8 pct.

Hvis priserne måles over et helt år, så er ejerlejligheder målt som tre måneders gennemsnit steget med 9,1 pct., mens husene kun steg med 3,3 pct.

Målt på enkelte måneder er lejligheder steget med over 12 procent over et år.

Den gennemsnitlige pris for et enfamiliehus var i maj på 1,8 mio. kr., mens lejligheder i gennemsnit kostede 1.754.000 kr.

Tallene tolkes positivt af blandt andre cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

»Samlet set understreger dagens tal, at bedringen på boligmarkedet fortsætter. Det er især de lave renter og en mindsket økonomisk usikkerhed, der er med til at understøtte boligmarkedet,« skriver han i en kommentar.

Han hæfter sig også ved, at danskernes optimisme på vegne af boligmarkedet ifølge Greens Analyseinstitut er stigende.

»En stigende optimisme på boligmarkedets vegne blandt danskerne vil alt andet lige være med til at forstærke stabiliseringstendenserne. Når det er sagt, er der dog på ingen måde tale om en skyfri himmel på boligmarkedet. Boligpriserne falder fortsat i dele af landet, handelsaktiviteten er ikke prangende, der er et højt udbud af boliger til salg og lange udbudstider, og lige meget hvordan vi end vender og drejer det, er boligmarkedet stadig skrøbeligt over for eksempelvis nye skuffelser i dansk økonomi,« vurderer Christian Hilligsøe Heinig.