Lejligheder bliver solgt hurtigere

Mens husmarkedet har svært ved at komme op i omdrejninger, går det noget bedre på markedet for ejerlejligheder.

Salgstiden for lejligheder er på vej ned, Fold sammen
Læs mere

Udbuddet er på et rekordlavt niveau - ikke mindst på grund af et stort fald i antallet af boliger i København - og samtidig har der været stigende salgspriser i det seneste år. Og nu viser nye tal fra Boliga, at salgstiderne også har fået et pænt hak nedad.

Således tog det på landsplan 165 dage - eller lidt over fem måneder - at komme af med sin ejerlejlighed i fjerde kvartal 2011, mens tallet i samme kvartal i 2012 var 141 dage, og her kan navnligt de københavnske sælgere glæde sig over udviklingen.

Hvis man ser bort fra København K, der har oplevet en stigning på fem dage i salgstiden, er der barberet mellem 14 og 43 procent af den tid, det tog at sælge en lejlighed i de københavnske postnumre.

Det største fald har lejlighedsejerne i København S. oplevet, eftersom salgstiden i løbet af et år er faldet fra et halvt år til tre en halv måned, mens man i Sydhavnen har barberet 44 dage af den gennemsnitlige salgstid og nu kommer af med lejlighederne på 82 dage, hvilket ikke er gjort hurtigere hverken i hovedstaden eller i andre dele af landet.

I Københavns nordvestkvarter og på Frederiksberg har sælgerne fået reduceret salgstiden med omtrent en fjerdedel og har således fået afsat deres lejligheder efter ca. tre måneder i snit, hvilket er det andet- og tredjehurtigste på landsplan.

De langsomste lejlighedssalg har fundet sted i det centrale Odense, hvor der er gået ca. et halvt år, før køberne har slået til.

Til gengæld må beboerne i seks postnumre konstatere, at det er gået langsommere med at sælge i de sidste tre måneder af 2012 sammenlignet med samme periode sidste år.

I Hellerup nord for København er salgstiden faldet fra 111 dage til 141 dage, hvilket er det største fald på landsplan, mens man i Rødovre, København K. og Kastrup har måttet vente en smule længere på køberne.

Se hvor hurtigt lejlighederne bliver solgt i dit postnummer

Boliga har kun medtaget postnumre, hvor 10 eller flere lejligheder er blevet solgt i henholdsvis fjerde kvartal 2011 og fjerde kvartal 2012. Salgstiden er antallet af dage fra boligen første gang blev annonceret på nettet, til den blev registreret som solgt.