Ledighed giver boom i lønforsikringer

Angsten for at blive fyret får stadig flere danskere til at tegne lønforsikringer.

Foto: Foto: Brian Bergmann. Bliver man ramt af ledighed på grund af faldende aktivitet i økonomien, kan en lønforsikring afbøde noget af nedgangen i indtægt.
Læs mere
Fold sammen

Forsikringsselskaber og a-kasser, som B.T. har været i kontakt med, fortæller om stor interesse for at tegne forsikringerne, der giver et ekstra beløb oven i dagpengene i tilfælde af arbejdsløshed.

Lars Preisler, konsulent i a-kasserne fælles brancheorganiation AK-Samvirke vurderer, at mellem 100.000 og 200.000 danskere nu har tegnet en lønforsikring.

Carsten Trebbien, direktør i Privatforsikring, som er en del af Codan, oplever, at flere vil sikre sig et ekstra beløb ud over dagpengene.

»Vi har i år oplevet en femdobling i interessen i forhold til 2008. Vi så boomet tage sin begyndelse sidst i november, og siden er det gået stærkt,« siger Carsten Trebbien.

Også i Topdanmark kan man mærke den store interesse for at tegne en tillægsforsikring.

»Siden finanskrisen tog fart i slutningen af 2008, har vi set en stigning på fem pct i antal tegnede tillægsforsikringer. Det lyder ikke af så mange, men året før var tallet faldende. Der er ingen tvivl om sammenhængen med finanskrisen,« siger Jens Langergaard, kommunikationschef i Topdanmark.
Også i ASE, a-kasse for selvstændige og lønmodtagere, mærker man en stigende interesse for lønforsikringer.

Efter mange års økonomisk opsving er det pludselig gået op for danskerne, at risikoen for at blive fyret reelt er til stede, mener Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

»Hvis krisen bliver lang, vil det uden tvivl sætte sig fast i folks bevidsthed - og så vil de sikre sig mere end før krisen,« siger Flemming Ibsen.

Det mest almindelige er at tegne en forsikring, der giver ca. 5.000 kr. oven i dagpengene om måneden.

Læs også: Hjerne-Madsen forklarer finanskrisen