Ledige mister deres forsikring

Langvarig ledighed betyder for mange også, at de mister deres forsikring mod dødsfald og invaliditet.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af ledige mister i denne tid deres forsikring mod dødsfald, invaliditet og kritisk sygdom, fordi der er gået et år siden, de blev sagt op, skriver Nyhedsbrevet 3F. Dermed går de glip af store erstatningsbeløb, hvis de skulle blive ramt af yderligere personlige ulykker end ledigheden.

Typisk er ledige automatisk dækket i et år efter deres fyring, selv om der ikke længere bliver indbetalt pensionsbidrag. Det er en del af pensionsordningen i deres overenskomst.

De fleste har således et års bidragsfri dækning. Alene Industriens Pension har over 40.000 3F-medlemmer, som lige nu er bidragsfrit dækkede. Men hver måned ryger forsikringen for 3.000-4.000 af dem - en konsekvens af, at de store fyringsrunder satte ind for cirka et år siden.

"De skal nu tage stilling til, om de selv vil betale, så de fortsat kan være forsikret. Som arbejdsløs med en trængt økonomi kan det virke uoverskueligt, men for nogle er det altså en god ide," siger Joan Alsing, der forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Både Industriens Pension og Pension Danmark sender breve ud til medlemmerne om mulighederne for at betale selv.