Laveste antal boliger til salg i årevis

Antallet af boliger til salg er efter et fald i februar nede på det laveste antal siden marts 2007, viser nye tal fra Realkreditrådet.

Arkivfoto. Antallet af boliger til salg er efter et fald i februar nede på det laveste antal siden marts 2007, viser nye tal fra Realkreditrådet.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet er faldet i de seneste otte måneder, og chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit kalder det en »glædelig nyhed« for boligmarkedet, »også selv om man kan argumentere for, at der trods faldet stadig er meget til salg mange steder i landet,« som Lise Nytoft Bergmann siger.

Hun påpeger dermed, at der overordnet set stadig er meget til salg, og at det seneste fald i antallet ikke medfører et voldsomt lavt udbud lige nu.

Tværtimod betyder det, at Danmark har været gennem et årti, hvor der har været ekstremt meget til salg.

Da udbuddet af udbudte boliger var lavest i februar 2006, var der 28.047 boliger til salg, og i den seneste statistik er tallet 51.987. Men prisudviklingen er ikke præget af den – overordnet set – store mængde boliger til salg.

I de seneste seks måneder er udbudspriser på både huse og lejligheder steget i alle regioner – også i de dyre områder, hvor en ændring af skattestoppet kan gøre det dyrere at bo.