Lav valuta vil lokke danskere til London

Pundet rasler ned, og det kan lokke danske turister til den engelske hovedstad London.

Foto: LUKE MACGREGOR. Big Ben.
Læs mere
Fold sammen

Uroen omkring Englands EU-medlemskab har medvirket til at den engelske valuta på få måneder har tabt omkring ti procent af sin værdi. Det gør det attraktivt for danske turister at holde ferie i den populære engelske hovedstad.

»De samlede omkostninger ved at tage på storbyferie i London er faldet markant. Hotelophold, restauranter og indkøb er blevet markant billigere i de seneste måneder. Samtidig betyder den store konkurrence på flyafgange, at billetterne er billige,« siger Jesper Ewald, der er indkøbs og produktchef i FDM travel.

Han forventer, at faldet i den engelske valuta vil lokke flere danskere til England. Det tager dog som regel et par måneder, før danskerne får øjnene op for valutabesparelser, forklarer han.

England er Danmarks tredje største eksportmarked, og når landets valuta bliver mindre værd, gør det ondt på danske eksportvirksomheder. Til gengæld kan turisterne glæde sig over de lavere priser.

Jesper Ewald forklarer, at London i hvert fald er i top tre over de mest populære storbyer blandt danske turister. På det seneste har den høje valuta kurs dog lagt en dæmper på efterspørgslen. Med de seneste måneders kursfald kan man dog forvente, at flere danskere vil tage en forårsferie i London.