Lav fleksrente bliver endnu lavere

Det er en gylden forretning at have variabelt forrentede lån for tiden - og der er oven i købet lyse udsigter til endnu lavere renter.

Der er udsigt til endnu lavere renter på variabelt forrentede lån. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Renten på etårige flekslån er siden den 28. oktober i fjor faldet fra 6,09 pct. til en aktuel effektiv rente på kun 3,02 pct. Og der er tegn på, at den snart synker til under 3. pct., vurderer Jakob Kongsgaard Olsson, økonom hos Realkredit Danmark.

"Vi forventer, at fremtidige rentenedsættelser i ECB og Nationalbanken vil smitte positivt af på renterne på flekslån. Vi skønner på den baggrund, at renterne på F1-lån vil falde fra det nuværende niveau lige over 3 pct. til 2,70 pct., 2,30 pct. og 2,25 pct. på henholdsvis 3, 6 og 12 måneders sigt," siger Jakob Kongsgaard Olsson til epn.dk.

Renten i Den Europæiske Centralbank (ECB) er på halvanden pct. og vil dermed ifølge økonomen kun falde med yderligere et halv procentpoint, før smertegrænsen er nået.

Men Nationalbankens rente ligger fortsat trekvart procentpoint over den europæiske rente og har dermed luft til yderligere sænkninger, der kan trække de korte danske renter yderligere ned.

"Kronen er stærk og valutareserven er velpolstret. På den baggrund forventer vi, at rentespændet allerede til april vil kunne indsnævres med yderligere 0,25 procentpoint til 0,5 procentpoint. Frem mod slutningen af året er der muligvis plads til yderligere en beskeden indsnævring af rentespændet, så Danmarks Nationalbank kan ende året med en rente på 1,4 pct. - mod de nuværende 2,25 pct.," siger Jakob Kongsgaard Olsson.

Det næste rentemøde i ECB er på dagsordenen den 2. april.