Længere snor til lejere med lommesmerter

1. juni træder en ændring i lejeloven i kraft, der udvider fristen for betaling af forsinket husleje – efter at udlejeren har sendt en rykker.

Smutter det med huslejen - eller strammer budgettet voldsomt - har lejere efter 1. juni længere tid til at få betalt rykkeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Jan Jørgensen

Fra næste måned har lejere 11 dage længere til at endevende kistebunden og hoste op, før de risikerer at stå uden tag over hovedet. Det skriver 24timer.

Under den nuværende lejelov må udlejeren sætte dårlige lejere på gaden, hvis de ikke har betalt rykkeren senest tre dage efter, at den er modtaget. Fremover må der gå 14 dage, før lejeren kan opsiges.

»Især i København har der været tendens til, at husejerne har brugt den korte frist til at skaffe sig af med uønskede lejere. Der har endda været tilfælde, hvor folk er blevet smidt ud i deres ferie, fordi en automatisk bankoverførsel var mislykkedes. Den nye lov beskytter lejere mod den slags betalingsvanskeligheder,« siger boligforsker Morten Skak fra Syddansk Universitet til 24timer.

Antallet af udsættelser er steget gennem de sidste ti år, viser undersøgelser fra Socialforskningsinstituttet.

Det skal fortsat koste et rykkergebyr, hvis det smutter med huslejen. Under den nuværende lovgivning udregnes rykkergebyret som to procent af huslejens størrelse plus 137 kroner. Fremover kommer det til at koste et standardgebyr på 250 kroner.