Lækkert tøj med et strejf af klassisk racing

Hollandske State of Art er tøj med passion for klassisk race. Konkurrenterne er mærker som Hilfiger og til en vis grad Ralph Lauren Polo.

Foto: State of Art.
Læs mere
Fold sammen

Det klassiske Marlboro-tøj har stille og roligt bevæget sig lidt væk fra det brune og støvede western-image, der har klæbet til mærket siden 1990’erne.

Dermed er tøjet blevet mere mainstream og bevæger sig hen mod Tommy Hilfiger og lignende mærker. Det vil sige tøj til voksne mænd med et twist af klassisk sports-wear.

På samme område forsøger det hollandske herretøjsfirma State of Art at navigere.

Mærket blev oprindelig lanceret tilbage i 1987 og har pænt fat rundt omkring i Europa med det tyske marked som det bedste.

Herhjemme blev State of Art lanceret i efteråret 2006 og er nu ved at finde sin plads på et bugnende marked for tøj til mænd over 25 år, der gerne vil klæde sig casual og sporty, uden at det bliver for ungt.

Eget raceteam

Under den netop overståede Copenhagen International Fashion Fair i Bella Center var man flot repræsenteret med en stor stand og to unikke Porsche 550 Spyders, som mærket er knyttet tæt til.

- State of Art Menswear har stor passion for ‘classic race cars’ - specielt Porsche. Vi har vores eget raceteam og deltager hvert år i det ypperste løb - Mille Miglia i Brescia - med de to Porsche 550 Spyders. Det giver os en masse positiv feedback« fortæller salgs- og marketingdirektør Birgit Fricke.

De to Porsche 550 Spyders har netop deltaget i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken, hvor hollandske Gijs van Lennep og den danske Le Mans-vinder Casper Elgaard sad bag rattet.

Interessen for Porsche stammer fra ejeren, der i virksomhedens hjemby har et lille museum med omkring 30 Porsche’r.

State of Art fremstiller eksklusivt casual tøj til mænd på 25 år og opefter. Det er svært direkte at sætte en målgruppe på tøjet, men stilen læner sig op langs den eksklusive del af historisk motorsport. Konkurrenterne er ikke mindst Tommy Hilfiger, men også Ralp Laurens Polo-kollektion må betegnes som alternativer.