Lad tyskere købe sommerhuse

Borgmestre vil lade udlændinge købe danske sommerhuse.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskere, svenskere og andre udlændinge skal have lov at købe sommerhus i Danmark. Det mener 36 ud af 77 borgmestre, der har deltaget i en rundspørge, som DR har lavet. Det svarer til lige under halvdelen af de adspurgte.

Kun 32 borgmestre er tilhængere af, at de nuværende regler bevares, skriver dr.dk.

Sommerhusreglen, der også er kendt som det femte EU-forbehold, kræver, at købere af sommerhuse i Danmark skal have bopæl i landet.Ja-sigerne er fordelt over hele landet og tæller blandt andre borgmestre fra Lolland, Guldborgsund, Vesthimmerland, Aarhus, Samsø, Thisted og Gribskov.

Borgmester frygter for turistindustrien

Vesthimmerland Kommune støtter borgmester Knud Kristensen (K) idéen, fordi han frygter, at turistindustrien ellers uddør.

- Vi er ved at sætte vores turisteventyr over styr. Hvis vi ikke får turister til området, risikerer det at dø hen. Derfor skal vi kunne sælge vores sommerhuse til for eksempel tyskere, siger han til dr.dk.

Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) afviser at ophæve den danske særregel.

- Jeg har ikke - og jeg tror heller ikke, at andre i denne regering har - tænkt mig at ændre på den her regel. Vi skal finde andre udviklingsstrategier end at sælge vores dejlige feriehuse til tyskerne, siger han til dr.dk.