Lånehajer har ikke styr på rentefradrag

Lånevirksomheder har ikke styr på rentefradrag og lader deres kunder trække for meget fra i skat, siger Skat.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt betale sig at regne efter, når man opgiver renterne af sit kviklån til Skat, hvis man vil undgå et skattesmæk.

For mange virksomheder, der lever af at tilbyde hurtige lån til private, har ikke styr på rentefradragene, viser en stikprøve fra Skat.- Vi har konstateret, at lånevirksomhederne har lavet en del fejl i kundernes renteudgifter, som enten er angivet for højt, eller som slet ikke kan trækkes fra, fordi kunderne ikke har betalt renteudgifter og afdrag, siger projektleder Dorthe Klyver fra Skat i en pressemeddelelse.

Skat har været på kontrolbesøg hos ti lånevirksomheder. De foreløbige resultater viser, at otte af virksomhederne har fejl for mindst 121 millioner kroner.

Virksomhederne har opgivet forkerte beløb til Skat om kundernes renteudgifter, og kunderne har dermed trukket for meget fra i renteudgifter på deres årsopgørelse.

- Det skal der nu rettes op på, og vi har hjulpet virksomhederne med at få tilpasset deres edb-systemer, så dataene bliver indberettet rigtigt, siger Dorthe Klyver.De berørte kunder har fået brev fra de pågældende lånevirksomheder om, at der er fejl i indberetningen. Kunderne har herefter kunnet rette deres renteudgifter via TastSelv på skat.dk.

Skat vil fremover holde et vågent øje med lånevirksomhederne.

/ritzau/