LA: Lad folk bo hele året i sommerhuset

Det skal være slut med regler for, hvornår man må bruge sit sommerhus, lyder det i et nyt udspil fra Liberal Alliance.

I et nyt boligudspil vil Liberal Alliance gøre det muligt for alle danskere at benytte sommerhuse hele året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørn Deleuran
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"I dag har vi regler om, hvornår og hvor tit vi må bruge sommerhusene, ligesom vi har regler for helårsbenyttelse af huse og lejligheder i byerne. Vi må have gjort op med de tåbelige regler om at sommerhuse kun må benyttes af pensionister. Man har betalt ejendommen i dyre domme, man har skøde på den og betaler ejendomsskat og et væld af driftsomkostninger, men må f.eks. ikke bruge den om vinteren."

Sådan lyder det i et nyt udspil fra Liberal Alliance, der ønsker at gøre op med danske regler for fritidshuse.

"Hvis man lader folk bruge deres ejendomme, som de vil og samtidig giver mulighed for at sælge til udlandet, så vil vi få gang i ejendomsmarkedet igen. Der er i dag 75.000 boliger og lejligheder til salg - og det er det bedste tidspunkt at få stimuleret markedet på," lyder det videre.

Ingen tyskerforskrækkelser, tak

Ifølge erhvervsordfører for Liberal Alliance, Villum Christensen, er reglerne for fritidshuse forældede, og en åbning vil kunne medføre vækst.

"Vi vil gerne gøre op med, at regeringen skal regulere, hvem der må bo hvor. Tiden er løbet fra, at man skal blande sig fra statens side i, om folk vil bo i sin fritidsbolig eller ej. Desuden er det besynderligt, at vi danskere for eksempel kan købe fritidsbolig i Berlin, men at tyskere ikke kan købe vores sommerhuse. Vi vil gerne af med den gamle "tyskerforskrækkelse", for det skal ikke have betydning for væksten i udkantsområderne. Det er vigtigt at have fokus på de ting, vi selv kan gøre noget ved og revidere, om de her selvskabte plager er forældede," siger erhvervsordfører for Liberal Alliance Villum Christensen.