LA afviser at lægge stemmer til ny ejendomsmodel

Gennemføres den model til et nyt ejendomsvurderingssystem, som et ekspertudvalg torsdag har præsenteret, vil det ifølge Liberal Alliance betyde skattestigninger for mange boligejere.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance kommer ikke til at lægge stemmer til den model til et nyt ejendomsvurderingssystem, som regeringens eksterne ekspertudvalg præsenterede torsdag.

»Det er efter min mening helt uspiseligt. Vi kommer ikke til at stemme for, som det ligger nu. Det er 100 procent sikkert,« siger skatteordfører Ole Birk Olesen (LA).

Han har ikke grund til at kritisere ekspertudvalgets arbejde, fordi han mener, at det har været på en umulig opgave.

»Jeg mener, at ekspertudvalget har gjort det så godt, som det kunne. Men det er en meget usikker model, der er lagt frem. Den vil udløse skattestigninger for rigtig mange boligejere - måske endda store skattestigninger for nogle af dem - og det kan vi ikke acceptere,« siger Ole Birk Olesen.

Ekspertudvalget vurderer, at ejendomsvurderingerne i gennemsnit vil stige med 9,3 procent i den ny model, hvilket kommer til at ramme en ud af ti boligejere.

Det er helt galt, mener Ole Birk Olesen.

»Der er brug for et regulært skattestop for ejendomsskatterne. I dag er der kun et skattestop for ejendomsværdiskatten - der skal også være skattestop for grundskylden, så folk ikke må gå fra hus og hjem, fordi det offentlige begynder at vurdere grundene til at være meget mere værd,« siger Ole Birk Olesen.

Om den måde, grundskylden udregnes og opkræves i dag, siger han:

»Man beskatter folk på baggrund af en kunstig værdi og ikke på baggrund af, hvor mange penge de egentlig har«.