Kurserne på fastforrentede lån tager et nytårshop op

Året begynder med endnu et kurshop til de fastforrentede lån. Det 30-årige lån til 2,5 procent uden afdrag er kun et mulehår fra at lukke, mens to procent-lånet er kravlet op over kurs 97,5.

Kurserne på fastforrentede lån har taget et nytårshop op. Med en kurs på 99,9 er 2,5 procent-lånet uden afdrag tæt på at lukke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter tre uger med uafbrudte stigninger er kursen på det 30-årige 2,5 procent-lån uden afdrag nu så høj, at lånet er tæt på at lukke.

»Det afdragsfrie 2,5 procent-lån ligger aktuelt i kurs 99,9 og balancerer dermed på et knivsæg for, om det er tilgængeligt for boligejere, som ønsker fast rente kombineret med afdragsfrihed,« skriver seniorøkonom Jeppe Borre fra Nykredit i en kommentar.

Varianten med afdrag er allerede lukket for udstedelse, mens det afdragsfrie to procent-lån er kravlet op på den gode side af 96.

»Lige nu og mod slutningen af 2016 har man kunnet få et afdragsfrit fastforrentet lån stort set uden kurstab med et 2,5 procent-lån tæt på kurs 100. Såfremt 2,5 procent-lånet lukker, står boligejeren over for et væsentligt større kurstab med to procent-lånet – det skal man dog ikke entydigt ærgre sig over, hvis det bliver tilfældet,« skriver Jeppe Borre.

Det større kurstab sker nemlig på baggrund af et rentefald, og derfor er det blevet billigere at vælge et afdragsfrit fastforrentet lån, forklarer han.

»To procent-lånet har en lavere ydelse, og herudover er kursfølsomheden højere. Man er dermed bedre stillet til at kunne barbere af restgælden, hvis renten stiger,« konkluderer Jeppe Borre.

Også det 30-årige to procent-lån med afdrag har taget et kurshop op til 97,5.