Kup: Sådan får du et nyt sommerhus uden at betale skyhøje priser

Arkivfoto. Sådan får du et nyt sommerhus uden at betale skyhøje priser (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Chancen for at sensommeren kommer til at byde på det sommervejr, vi endnu ikke har fået i år, er stadig ikke helt uddød. Og dermed lever muligheden for at kunne tilbringe nogle varme weekender i sommerhuset også lidt endnu.

Men er du ikke allerede ejer af et sommerhus, kan det blive en bekostelig affære at lægge pengene i et færdigt et af slagsen.

Siden vinteren er udbudspriserne på sommerhuskvadratmeterne nemlig steget og det endda til niveauer, som er højere, end vi så sidste sommer og i 2015.

Mens kvadratmeterpriserne på sommerhusene har kurs mod himlen, er fritidsgrundene til gengæld bare blevet billigere og billigere i løbet af de seneste 10 år. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

»Udbuddet af fritidsgrunde har været stigende over de seneste år, og efterspørgslen har ikke fulgt med. Derfor har sælgerne været nødt til at sætte priserne ned og udbyde grundene til lavere priser end tidligere,« siger Boliga-direktør og boligøkonom Frederik Rovsing.

Rejs dit eget sommerhus

Den første august blev fritidsgrundene udbudt til 310 kr. pr. kvadratmeter.

Det er præcis 24 kr. mindre, end hvad en tilsvarende kvadratmeter blev udbudt til sidste sommer, og 160 kr. mindre end for ti år siden.

Dermed koster en grund, der eksempelvis er 1.600 kvadratmeter* stor, knap en halv million kroner.

Da markedet for fritidsgrunde toppede i juni 2008, ville samme størrelse grund i snit have kostet 858.000 kr.

»De lave priser på fritidsgrunde giver gode muligheder for, at man kan få sit drømme-sommerhus til ganske fornuftige penge,« siger Frederik Rovsing.

»F.eks. koster en  grund på 1.000 kvm. i Region Sjælland gennemsnitligt 252.000 kroner, og de billigste nøglefærdige sommerhuse kan købes for under 700.000 kr. Dermed skal du samlet set lægge 952.000 kr. for et splinternyt sommerhus og en grund,« siger Frederik Rovsing

»Til sammenligning koster et gennemsnitligt sommerhus på 70 kvm. i Region Sjælland over en million kroner, så hvis du køber grund og og får opført en fritidsbolig, så kan du både spare nogle penge og samtidig flytte ind i et helt nyt sommerhus,« siger han.

For øjeblikket er sommerhusene på landsplan udbudt til salg med en gennemsnitlig kontantpris på ca 1,4 millioner kr.*

Se fritidsgrunde udbudt til salg netop nu her

*Boliga har beregnet den gennemsnitlige kontante udbudspris og det gennemsnitlige grundareal på alle fritidshuse udbudt til salg d. 1. august