Krisen opsuger skattelettelse

Pensionsselskaber vil bruge stigning i pensioner til at lappe hullerne efter finanskrisen.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionsselskaber har bremset for udbetalingen af ekstra tillæg til pensionisterne, skriver epn.dk. Det skyldes, at finanskrisen har slået et stort hul i pensionsselskabernes kasser, og derfor holdes tillæggene tilbage. Det betyder, at private pensioner udhules med op til 3 pct. For den enkelte pensionist vil det typisk svare til en indtægtsnedgang på 200-250 kr. pr. måned, skriver epn.dk.

Selskaberne begrunder udhulingen af pensionerne med, at de oven på deres massive tab under finanskrisen nu er nødt til at opbygge deres økonomiske reserver. Det kommer til at gå ud over de ekstra tillæg, som mange selskaber lokkede nye kunder til med i de år, da de havde meget store afkast på deres investeringer.

I modsætning til de såkaldte ydelsesgarantier på typisk 4,5 pct. p.a. har selskaberne ikke givet kunderne garanti for, at de også automatisk vil få tillæggene udbetalt. Nu er kasserne så tomme, at selskaberne kun vil holde sig til de garantier, som de ikke kan løbe fra.

Økonom i Ældre Sagen Jens Højgaard forudser, at nedskæringerne vil komme bag på de fleste af de berørte ældre.

"Selskabernes udmelding betyder jo, at næste års skattelettelser stort set forlods vil være forsvundet som dug for solen,"siger Jens Højgaard, økonom i Ældresagen.

Han efterlyser bedre information om risici fra pensionssektoren.