Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Når privatøkonomien er i krise, begynder vi at skændes med kæresten eller ægtefællen. Faktisk så meget, at det kan føre til et brud.
»Der er en tydelig sammenhæng mellem skilsmisser og økonomi. Når der ikke er penge på kontoen, kan det give knas i parforholdet, og lige nu ser vi jo, at mange er trængte økonomisk. De ejer boliger, der ikke er det værd, de blev købt for, nogle bliver fyret, og folk har færre penge til forbrug,« siger privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank til 24timer.
Skilsmissetallene under tidligere økonomiske kriser får ham til at spå om dystre udsigter for ægteskaberne i 2009.
»Det skulle undre mig meget, om ikke skilsmissetallet kommer til at stige meget i 2009. Allerede tallene fra 2008 viser en lille stigning, og det kommer efter flere år, hvor tallet er faldet,« siger Las Olsen.
Kilde: Danmarks Statistik
En advokat, som 24timer har talt med, bekræfter, at der kommer flere henvendelser om skilsmisser og bodeling.
Lisbeth Nebelong, der er ekspert i privatøkonomi og forfatter til seks – snart syv – bøger om emnet kan også mærke, at mange parforhold kæmper med økonomien.
»Pludselig står parret og skændes om penge, de ikke har, og det får nogle mønstre i forholdet til at blive tydelige. Måske strør manden om sig med penge, og det faldt kvinden i sin tid for, mens han faldt for hende, fordi hun havde tjek på økonomien. Man tiltrækkes jo af sin modsætning. Men nu kan hun blive irriteret over, at han bruger løs af penge, de ikke har, mens han føler, at hun hele tiden prøver at bremse og kontrollere ham. Og det kan give alvorlige problemer i parforholdet,« er Lisbeth Nebelongs erfaring ifølge 24timer.