Kort-razzia indbragte millioner i skat

Skat har undersøgt 150 sager, hvor formuende danskere har skjult deres penge i udlandet. Sagerne har givet en samlet skatteregning på 300 mio. kr. til synderne.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tjen en masse penge og gem derefter din formue i udlandet. Den fremgangsmåde er en yndet sport for rigtigt mange danskere. Det har Skat netop fået bekræftet.

Skat har afsluttet 150 sager om brug af udenlandske kreditkort i Danmark. Det har resulteret i en samlet skatteregning på 300 mio. kr. Målet for Skat er at undersøge cirka 400 sager, og det skal gerne give 500 mio. kr. i efterbetalt skat.

Sagerne drejer sig om en lang række danskere, der har skjult deres formuer i udlandet. Det er sket ved at placere pengene i banker i udlandet og herefter betale regninger og udgifter med udenlandske kreditkort.

- Vi har undersøgt og undersøger stadig kontoudtræk fra disse personers udenlandske kreditkort. Vi kan se, at det ofte er ganske store beløb, som på denne måde skjules for os, siger chefkonsulent i Skat Ove Christensen.

Videre til politiet

Han fortæller, at Skat i første omgang har undersøgt kreditkort, hvor der er foretaget betalinger eller hævninger på et samlet beløb på over 500.000 kr. Desuden har SKAT udvalgt kreditkort, hvor beløbet er under 500.000 kr. og hvor kreditkortet er udstedt i et skattelyland.

- Der er to aspekter i det her. For det første vil vi ikke finde os i, at man ved at placere sine penge i udenlandske banker forsøger at undgå at betale skat til den danske fælleskasse, når man bor og er skattepligtig til Danmark, siger Ove Christensen.

- Dernæst er det naturligvis relevant at undersøge, om de skjulte penge stammer fra ulovlige aktiviteter. En række sager er i den forbindelse allerede blevet overdraget til politi- og anklagemyndigheden til nærmere efterforskning, afslutter Ove Christensen.

Aktionen er kommet i stand, fordi Skat i 2004 fik tilladelse af Skatterådet til at indhente data fra pengeinstitutternes datacentral, PBS.