Konservative vil fordoble grænse for børneopsparing

Det skal være muligt at spare langt mere op til sine børn, og samtidig skal hvert barn kunne have to børneopsparinger, mener de Konservative, som tror, det især vil gavne skilsmissebørn.

Foto: BAX LINDHARDT. Grænserne for børneopsparing er ikke ændret siden 2000, og det har udhulet værdien af ordningen.
Læs mere
Fold sammen

En børneopsparing giver forældre mulighed for at investere i deres børn, mener de Konservative, som foreslår at fordoble den nuværende beløbsgrænse for den særlige opsparingsordning fra 36.000 til 72.000 kroner.

Den nuværende grænse er ikke blevet ændret siden år 2000, skriver JydskeVestkysten, og det har udhulet ordningen, mener familieordfører Mai Mercado (K).

»Vi kan se, at inflationen udhuler det beløb, man må spare op. Derfor bliver pengene mindre værd, og de 36.000 kroner, man har kunnet spare op siden 2000, svarer i dag til omkring 26.000. Vi synes, at det er godt, når forældre tager ansvar for deres børn og sparer op til deres fremtid. Det vil vi gerne bakke op om,« siger hun.

De Konservative vil samtidig gøre det muligt at oprette to børneopsparinger til samme barn. Det er ganske enkelt ikke tidssvarende, at børn i dag kun kan have én børneopsparing, forklarer Mai Mercado.

»Familiebegrebet har ændret sig. I dag hvor man kun må lave en opsparing, kan det ramme skilsmisseforældre, som dermed forhindres i at tage ansvar for deres børn. Vi vil gerne have forældrene mere på banen,« siger hun og tilføjer, at det også kan være bedsteforældrene, som skal have mulighed for at oprette den ekstra opsparing.

I dag kan der maksimalt indbetales 3.000 kroner om året på en børneopsparing, som udbetales skattefrit. Men det er allerede muligt at have flere opsparinger til sine børn og børnebørn, som dog dermed ikke får glæde af den skattefri gevinst.

Mai Mercado afviser dog, at en fordoblet beløbsgrænse og muligheden for flere børneopsparinger især vil komme børn, der i forvejen er velstillede, til gode.

»Jeg tror ikke kun, at det er velbemidlede familier, der vil benytte det her, jeg tror, der er mange, der prioriterer at lave en børneopsparing,« siger hun.