Konservative om udskudt reform: Tilståelsessag for minister

Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et retfærdigt system for vurderinger af ejendomme, mener Konservative

Foto: Simon Læssøe. Det er en ren tilståelsessag af skatteministeren. Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et retfærdigt vurderingssystem. Derfor må man benytte lejligheden til at tænke boligskatterne forfra, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) i en skriftlig kommentar. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

København: Forhandlingerne om nyt system for ejendomsvurderinger bliver udskudt til efter sommer af regeringen, men i virkeligheden burde systemet fuldstændig ændres, mener Konservative.

Emnet har stået højt på den politiske dagsorden siden august 2013, hvor Skat fik hård kritik for massive fejl i ejendomsvurderingerne. Nu vil regeringen udskyde forhandlingerne, selv om det var planen at få det klappet af i foråret.

- Det er en ren tilståelsessag af skatteministeren. Det er ganske enkelt ikke muligt at lave et retfærdigt vurderingssystem. Derfor må man benytte lejligheden til at tænke boligskatterne forfra, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) i en skriftlig kommentar.

- Vi går ind for et system, hvor ingen skal betale skat af at bo i deres hus. Dermed kan vi afskaffe alle ejendomsskatter og i stedet beskatte, når man har solgt sin bolig med gevinst.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til Børsen, at det bliver nødvendigt at ændre på boligskatterne, så de nye ejendomsvurderinger ikke betyder, at boligejerne skal betale mere i boligskat som følge af et mere præcist system.