Konkursramt andelsforening på Østerbro solgt

Andelshaverne i den konkursramte andelsboligforening Klostergaarden på Østerbro i København får nu efter mere end fire års juridisk armlægning med Nordea lov til at rive deres andelsbeviser i stykker.

Nu kan andelshaverne i andelsforeningen Klostergaarden endelig rive deres andelsbeviser i stykker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det står klart, efter at de 96 andelshavere og ejendommens lejere har modtaget et brev om, at deres ejendom per 1. december er solgt til et selskab hjemmehørende hos ejendomsinvestoren Lars Thylander..

Det skriver Finans.

»Der er ingen tvivl om, at andelshaverne nu overgår til at være almindelige lejere og dermed til betaling af den regulerede omkostningsbestemte husleje frem for den højere boligafgift, som de har betalt, siden foreningen blev stiftet i 2008,« siger advokat Kasper Westberg, der på vegne af nogle andelshavere har kæmpet mod Nordea.

Andelsboligforeningen blev taget under konkursbehandling i maj 2011. Efterfølgende har Nordea som långiver til foreningen kæmpet en mere end fire år lang kamp for at få foreningen taget ud af konkurs og leveret tilbage til andelshaverne.

Omvendt har flere andelshavere på vegne af alle medlemmer af foreningen kæmpet for, at de fra konkursens indtrædelse reelt var forvandlet til lejere og dermed kun skulle betale den omkostningsbestemte husleje.

Andelshaveren Lars Erik Sebbelov, der har været bannerfører for hele den juridiske kamp med Nordea, ærgrer sig over det lange forløb.

»Der er gået så lang tid med det her, at begge sider har tabt stort. Jeg havde håbet, at Nordea ville have indgået en mindelig gældsakkord. Men det var ikke tilfældet. Og nu står vi i en situation, hvor mange ikke alene har tabt deres andelsindskud, men også står med et stort andelslån, der nu bliver forvandlet til en dyr kassekredit,« siger han til Finans.

Nordea havde i går ingen kommentarer til salget af Klostergaarden. Det var ikke muligt at få en kommentar fra ejendomsinvestoren Lars Thylander, der er bestyrelsesformand for det selskab, der har indgået aftalte om at købe ejendommen.