Konkurrenter lægger sig i ly af Nykredits priser

Realkreditkæmpen Nykredit/Totalkredit får landets højeste bidragssatser, viser en prissammenligning.

Landets største realkreditinstitut, Nykredit, tog alle tæskene i offentligheden, da selskabet 4. februar varslede højere bidragssatser, som er løbende gebyrer på boliglån. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største realkreditinstitut, Nykredit, tog alle tæskene i offentligheden, da selskabet 4. februar varslede højere bidragssatser, som er løbende gebyrer på boliglån.

Knap fire måneder efter fulgte landets næststørste realkreditinstitut, Realkredit Danmark, trop ved at hæve bidragssatserne, og nu vælger det tredje­største institut, Nordea, at gå af samme bidragssti.

Nordea Kredit begrundede onsdag prisforhøjelserne med kommende kapitalkrav, der medfører, at realkreditinstitutterne skal holde flere penge på kistebunden som sikkerhed for de penge, der lånes ud til boligejerne.

»Nordea Kredit skal på grund af den nye lovgivning sætte mere kapital til side for at kunne yde lån til kunderne. Det gør det dyrere at tilbyde realkreditlån, og derfor justerer vi priserne. For den enkelte kunde betyder ændringerne, at prisen på et lån stiger mellem 30 og 228 kr. om måneden efter skat for et lån på en mio. kr. ved en belåning på 80 pct.,« lød det fra Torben Laustsen, bankdirektør i Nordea, i en pressemeddelelse.

Det fjerde af de store realkreditinstitutter, BRFkredit, har flere gange lovet, at man vil holde bidragssatserne i ro indtil 1. januar 2017. Flere eksperter forventer dog, at BRFkredit også vil hæve sine bidragssatser, så snart lejligheden byder sig. Men indtil videre er BRFkredit de billigste, efter konkurrenterne har sat deres priser op, viser en prissammenligning, som Mybanker har foretaget for Berlingske Business.

Ifølge prissammenligningen bliver Totalkredit om få uger landets dyreste realkreditinstitut. Totalkredit-kunder skal ved et fastrentelån på tre mio. kroner betale 17.700 kroner om året i bidragssatser. Til sammenligning skal Realkredit Danmark-kunder betale 16.349 kroner, mens Nordea Kredit-kunder fra 1. oktober 2016 skal betale 16.200 kroner. BRFkredit vil dermed ligge markant billigere end konkurrenterne ved at opkræve 14.700 kroner om året. For F3-lån er det samme prismønster.