Konkurrencen om andelslån er intensiveret

Efter flere år med stigende priser på lån til andelsboliger går det nu den modsatte vej med renten.

Foto: Bjarke Bo Olsen. Konkurrence om lån til andelsboliger betyder i flere tilfælde lidt lavere priser.
Læs mere
Fold sammen

I november valgte Danske Bank at sænke prisen på andelsboliglån for de bedste af sine kunder med 1,6 procentpoint. Og ifølge John Norden, administrerende direktør i bankportalen Mybanker, der følger renteudviklingen i danske banker, gør flere banker her hjemme det samme. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

- Vi ser øget konkurrence om udvalgte produkter hos bankerne. Det gælder ikke mindst på andelsboliglån, som også var kommet højt op i pris, siger John Norden til avisen.

Boligchef i Handelsbanken Søren Fossing er enig i, at konkurrencen er skærpet, men han afviser, at den øgede konkurrence koster kunder.

- Vi kan godt se, at flere af de andre banker har sænket prisen. Det er noget, vi følger, men det er ikke noget, der bekymrer os, for med de satser, vi selv kan stille, går det egentlig meget godt, siger Søren Fossing til Morgenavisen Jyllands-Posten.

John Norden fra Mybanker nævner Arbejdernes Landsbank som en af de danske banker, der traditionelt har stået stærkt på andelsboliglån, og her deler man også vurderingen af, at konkurrencen er intensiveret.

Jens Damgård, boligforeningschef i Arbejdernes Landsbank, siger til avisen, at banken godt kan se, at der er øget aktivitet både blandt banker af Arbejdernes Landsbanks størrelse og hos de større banker.