Kongen af alle skattely overgiver sig

Den legendariske schweiziske bankhemmelighed står for fald - skatteministeren underskriver i dag ny aftale.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bortset fra ure og ost, så har Schweiz i al nyere tid været kendt for at kunne holde på hemmeligheder. Bankhemmeligheder.

Men hemmelighedskræmmeriet står for fald. Senere i dag underskriver den danske skatteminister Kristian Jensen (V) en skatteaftale, så har schweizerne forpligtet sig til at udlevere oplysninger om danskere, der er mistænkt for skattesnyderi. Det skriver dr.dk.

"Det er et opgør med den lukkethed og hemmelighedskræmmeri, der har præget schweizerne og deres bankvæsen," siger skatteminister Kristian Jensen til dr.

Og han regner med, at aftalen bliver yderst indbringende for Danmark. Nærmere betegnet forventer ministeren, at aftalen vil medføre omkring 100 millioner skattekroner yderligere til statskassen.

Skats kontorchef Susanne Reinholdt kalder Schweiz et interessant land, fordi mange danskere har penge på schweiziske konti. Og derfor vil den nye skatteaftale gøre Skats arbejdsbetingelser noget nemmere, når jagten sættes ind på gemte og ubeskattede midler på konti i Schweiz.