Københavnere største fans af variable lån

Danskerne er generelt vilde med boliglån med variabel rente, men begejstringen er størst i hovedstaden, mens nordjyderne holder sig til fastforrentede lån.

Beboere i hovedstaden er tilhængere af boliglån med variabel rente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Knudsen
Danskerne med bopæl i hovedstaden er vilde med variabelt forrentede lån. Her er næsten 70 procent af Totalkredits lån med variabel rente.

Det viser en ny opgørelse fra Totalkredit.

Mens storbyens beboere i deres valg af lån øjensynligt er risikovillige, så forholder det sig lige modsat blandt de sindige jyder i Nordjylland. Her er de omkring 59 procent af lånene, som er med rentetilpasning.

Generelt holder danskerne ganske meget af boliglån med variabel rente, og langt størstedelen af boligudlånene har en rente, som ikke ligger fast over lånets løbetid. Totalkredit sidder på omkring en tredjedel af realkreditudlånet til private, og her er 64 procent af de udestående lån med variabel rente.Opgørelsen fra Totalkredit viser også, at nutidens unge minder mere om nordjyder end københavnere. I hvert fald er boligejere under 30 år mindre tilbøjelige til at vælge variabelt forrentede lån, når de skal have finansieret deres boligkøb. Hos Totalkredit er cirka 54 procent af lånene med variabel rente, når man ser på boligejere under 30 år.

Hos de øvrige aldersgrupper ligger andelen af variabelt forrentede lån på omkring 62-66 procent. Størst er interessen for de variable lån hos de 40-50-årige. Knap 66 procent af lånene i denne gruppe har variabel rente.