København K tilbage i top: Her tjener man styrtende på lejlighedsmarkedet

Efter at have været skubbet ned af listen, har det inderste af hovedstaden erobret en førsteplads i årets første måneder. Her er de dyreste salgskvadratmeterpriser nemlig registreret, viser tal fra Boliga

Foto: Mathias Løvgreen. Huse og lejligheder til salg fotograferet i København tirsdag den 10. februar.
Læs mere
Fold sammen

Pilen er kun gået en vej - og det er op. Her tænkes selvfølgelig ikke på antallet af solskinstimer de seneste uger, men på boligpriserne i byerne i løbet af de seneste år.

Og efter at have været skubbet ned af listen, har det inderste af hovedstaden erobret en førsteplads i årets første måneder. Her er de dyreste salgskvadratmeterpriser nemlig registreret, viser tal fra Boliga.

Og køberne, der er gået efter en beliggenhed nær Strøget, Christiansborg eller Torvehallerne, har måtte finde den store tegnebog frem for hver eneste hjørne af drømmelejligheden. Helt præcist endte prisen på 44.338 kr. pr. kvadratmeter.

Derved når København K også til tops - en førsteplads der ellers for hele 2016 blev erobret af et spritnyt postnummer: nemlig Nordhavn. Om salget her kunne have overhalet indre by er uvist. Der er nemlig endnu ikke registreret nok handler til at  postnummeret optræder i opgørelsen.

Gamle travere

Boligkøberne hiver da heller ikke de store jokere op af hatten, når det kommer til valget af drømmebeliggenhed.

For det næstdyreste sted at købe lejlighed var på Frederiksberg C, hvor man måtte slippe 43.636 kr. Herefter følger København V med en gennemsnitlig pris på 39.065 kr. kvadratmeteren, mens man i børnefamiliernes højborg, København Ø, betalte 38.552 kr.

De dyreste priser i Jylland finder man i Aarhus C. At kunne spadsere rundt i latinerkvarteret, drikke lokal-kaffe ved Åen eller blive kulturelt stimuleret på DOKK1 kostede 32.654 kr. kvadratmeteren, skriver Boliga.

Vender man bunden på listen finder man de billigste priser for 1. kvartal i Vejle. Her betalte man 12.921 kr., mens man i Næstved slap med 12.959 kr.

Her kan du se de solgte lejligheder i Københavns Kommune

* Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for 1. kvartal på ejerlejligheder. Grundet forsinkelse i tinglysninger tages der forbehold for manglende registrerede handler navnligt i marts.