Køb tidligere statsministers barndomshjem for én million

Unik mulighed for at tjekke, om der rent faktisk er fejet noget ind under gulvtæpperne. Poul Schlüters barndomshjem er netop sat til salg.

Barndomsvillaen, som ikke længere er i Schlüter-familiens hænder, ligger nær Tønder Station og er opført i røde mursten og tilsvarende tegl. Fold sammen
Læs mere

Om Poul Schlüter allerede havde statsministerdrømme og gemte sager under gulvtæpperne, da han som barn i 1930’erne legede rundt i Tønder, er ikke til at vide.

Men i denne uge er den 170 kvadratmeter store villa, hvor den tidligere konservative statsminister trådte sine barnesko, kommet til salg.

Det skriver boligportalen boliga.dk.

Poul Schlüter blev født i den sønderjyske by i 1929 og blev på egnen op gennem sin barn- og ungdom, hvor hans politiske karriere startede som formand for Konservativ Ungdom i Haderslev.

Det var først da Københavns Universitet kaldte - at Schlüter rykkede til hovedstaden, hvor han siden hen etablerede sin egen advokatpraksis, inden han blev valgt ind i Folketinget.

Barndomshjem til salg

For 999.000 kr. kan du ifølge Boliga blive ejer af huset, der fordeler sig på tre plan: kælder, stue og første sal. Og som tidligere også har fungeret som lægebolig.

Barndomsvillaen, som ikke længere er i Schlüter-familiens hænder, ligger nær Tønder Station og er opført i røde mursten og tilsvarende tegl.

Huset har fire værelser fordelt på stueplan og første sal.

Et af disse har sandsynligvis været den helt tidlige spirebakke for de værdier Schlüter, som statsminister tilførte landet gennem sin embedsperiode fra 1982-1993.

Ifølge ejendomsmæglerens salgsannonce passer bopælen perfekt til familien, der ikke ønsker en stor have, da huset ligger på en bare 275 kvadratmeter stor grund.

Schlüter, der for nylig rundede 87 år, er dog blevet i hovedstaden, efter han i forbindelse med Tamilsagen i 1993 besluttede at trække sig fra statsministerposten. Det skriver Boliga.dk.

I dag bor han med sin hustru Anne Marie Vessel Schlüter i en stor   herskabslejlighed på Frederiksberg Allé.

Her kan du se billederne af Schlüter-familiens tidligere hjem.