Køb én villa på Frederiksberg eller 19 villaer i Holeby

Efter syv magre år på boligmarkedet bliver 2015 måske vendepunktet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Antallet af handler og boligpriserne er steget ganske pænt i forhold til 2014 og giver håb om bedre tider på det svært forudsigelige marked.
2015 har dog også vist, at der er gigantiske forskellige på, hvor meget man skal betale for at blive boligejer.

19 villaer eller én villa

Ifølge Boliga.dk er de højeste kvadratmeterpriser på solgte huse i 2015 således konstateret på Frederiksberg C, hvor en køber i gennemsnit har betalt ca. 46.000 kr. pr. kvadratmeter, og det kræver blot halvanden times kørsel i bil for at komme fra landets dyreste til landets billigste villaby, som er Holeby på Lolland.

Her er gennemsnitsprisen på en kvadratmeter villa er endt på godt og vel 2.400 kr. i 2015.

Det svarer til, at man i stedet for at bruge 6,44 mio. kr. på at købe 140 kvadratmeter villa på Frederiksberg, ville kunne købe 19 villaer i samme størrelse i Holeby.

København K i front

På lejlighedsmarkedet er forskellene knapt så store, men yderpunkterne er alligevel til at tage at føle på.
Årets højeste kvadratmeterpriser er registreret i København K, hvor en kvadratmeter lejlighed er blevet afsat for lige over 40.000 kr. i snit. En pris, man nok skeler misundeligt til i Korsør, der ifølge Boliga ligger i bunden af listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på ca. 6.600 kr.
Sommerhusejerne i Tisvildeleje snupper den foreløbige topplacering på sommerhusmarkedet i år med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 29.751 kr.
Hornbæk følger lige efter med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 28.693 kr., og på grund af forsinkelse i tinglysningssystemet kan årets sidste sommerhussalg, der endnu ikke er offentliggjort, således stadig nå ændre billedet i Hornbæks favør.

Lynhurtige salg

Mens Frederiksberg C topper listen over kvadratmeterpriser, er det et andet postdistrikt i hovedstaden, der snupper rekorden over omsætningshastighed.
I København NV er husene i snit blevet solgt efter 68 dage, mens villaerne i Kastrup følger lige efter med en gennemsnitlig salgstid 73 dage, og i Aarhus V og på Frederiksberg (postnummer 2000) har det taget henholdsvis 75 og 79 dage at få solgt boligerne.
Væggerløse på Falster tager bundplaceringen med en gennemsnitlig salgstid på 491 dage.
På lejlighedsmarkedet tager Greve, Nærum og Hvidovre topplaceringerne over de hurtigst sælgende lejligheder med gennemsnitlige salgstider på henholdsvis 44, 46 og 55 dage i 2015, mens sælgerne i Blokhus i snit har ventet 588 dage på at få solgt.


Se kvadratmeterpriserne og salgstiderne på solgte boliger i din by i 2015:


Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

Artiklen er leveret af Boliga.dk.

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været min. 20 salg i alm. fri handel i 2015. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet, og fordi året endnu ikke er slut, er det ikke det komplette antal handler, der er med i opgørelsen. Det er ikke i alle postdistrikter, der er angivet en salgstid. Det skyldes, at der er færre end 20 salg, som Boliga kan matche op mod en ejendomsmæglerannonce eller en Boliga Selvsalg-annonce.