Knap 3 procent af alle landets huse er solgt i år

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så sjældent, at man har siddet til bords med én eller flere, der har investeret opsparingen - og lidt til - i et nyt hus.

Med 34.285 handler i år er det nemlig lige knap tre procent af alle landets villaer og rækkehuse, der i år har skiftet ejere.*

Det viser helt nye tal fra den uafhængige boligside Boliga.dk.

Flest nye husejere er det blevet til i Københavns vestegnskommuner Vallensbæk og Ishøj, hvor henholdsvis 4,6 og 4,2 procent af husmassen har skiftet hænder, og naboerne til i alt 295 huse har kunnet byde deres nye sidemakker velkommen.

Dermed fortsætter den københavnske vestegn med at være den hotte vare på boligmarkedet, som området har været de senere år - og som blandt andet også har vist sig ved hastigt stigende boligpriser.

Længere mellem handlerne i udkanten

I Lemvig, Samsø og Tønder behøver mange husejere ikke i samme grad besvære sig med at lære nye nabo-navne at kende.

Her er det nemlig blot i mellem 1,8 og 2,1 procent af områdernes villaer,  hvor der er kommet nye folk på den anden side af hækken. Det viser Boligas tal.

I Lemvig betyder det, at der i indeværende år blot er solgt 123 af byens 6.813 BBR-registrerede huse.

Lejligheder skifter hyppigere hænder

Mens godt 34.000 huse har fået nye ejere i løbet af året, har 13.800 ejerlejligheder fået det samme.

Det svarer til, at der er båret flyttekasser ned og op i hele seks procent af landets lejligheder i løbet af 2017, oplyser Boliga.

Det gør boligformen til den med den største udveksling af adresser.

Til sammenligning er det nemlig blot 3,7 procent af landets sommerhuse, der fremover kan lægge kvadratmeter til nye ejeres ferieliv.

Se hvor mange huse, der er blevet solgt i din kommune i år her.

*Boliga har opgjort, hvor stor en andel af den samlede boligmasse i kommunen, der er blevet solgt i perioden 1. januar - 7. november 2017. Salgene skal være tinglyst senest d. 7. november for at være med.