Klokkespil på kunstigt græs

Nyudviklet koncept præsenteres på golfmessen i Bella Center.

På golfmessen »Golf 09« i denne weekend i Bella Center er der mulighed at se nærmere på en kongelig løsning for danske golfspillere og golfspillende haveejere, clockgolf.

Det er et over 100 år gammelt spil, som oprindeligt kommer fra England, hvor der blev spillet clockgolf i herregårds- og slotsparker. Det blev hurtigt populært at spille clockgolf i de adelige kredse, og ideen blev senere spredt til de skandinaviske kongehuse.

Således fik også Dronning Ingrid, der var ivrig golfspiller, anlagt en clockgolf-green i Gråstens Slotspark, hvor hun efter sigende gav sine børn og børnebørn de første instruktioner i det ædle spil.

Clockcolf spilles på en cirkelrund green med 12 startsteder som en urskive svarende til dagens timer. Golfhullet er placeret forskudt fra midten, således at afstandene fra hullet til de 12 teesteder er forskellige. Clockgolf-greenen anlægges som regel med lidt fald for at øge sværhedsgraden.

Færdigt koncept

Teddy Pedersen fra ClockGolf.dk fik ideen til at til at lave et færdigt koncept med kunstgræs efter at have læst om clockgolf i bogen »Golf i de gode gamle dage« udgivet af Dansk Golfhistorisk Selskab:

- I samme periode så jeg i Blaavandshuk Golfklub en clockgolf-løsning med naturgræs, og den fik mig til at tænke, at det måtte kunne gøres meget mere enkelt og nemmere med hensyn til vedligeholdelse. Derfor fokuserede jeg på at finde den bedste kunstgræs-green på markedet og den udviklede jeg så i samarbejde med den danske kunstgræs-forhandler, Hvax.

- Vi kan ikke skjule vores begejstring for slutresultatet, siger Henrik Hvistendahl fra Hvax

- Fra det tidspunkt, vi fik kendskab til ideen og lov til at deltage i udviklingen, er vores forventninger til clockgolf-konceptet steget voldsomt, og derfor imødeser vi »golffolkets dom« på Bella-messen med stor spænding og optimisme.

Clockgolf-greenen kan prøvespilles alle tre messedage, hvor der også afholdes en decideret puttekonkurrence.

Vil du være Danmarks bedste firmagolfspiller i 2009?