Klager over vurdering hober sig op i Skat

Traditionen tro vil flere tusinde boligejere klage over ejendomsvurderingen, når den sendes ud til marts.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men på det tidspunkt vil Skat ikke engang være færdig med stakken fra 2007, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi når nok ikke at færdigbehandle alle klagerne, før ejendomsvurderingen sendes ud i foråret. Vi har stadig 12.000 klager liggende, og selv om vi fik tilført ressourcer i foråret, kan det næppe lade sig gøre,« siger Inge Dyrbye, chefkonsulent i klagecentret i Skat.

I 2007 blev Skat blæst omkuld af ikke færremindre end 45.000 klager over vurderingen, som på det tidspunkt var steget betydeligt pga. prisfesten på boligmarkedet. Det var mere end tre gange så mange klager som normalt.

Af de 45.000 klager gik små 20.000 videre til Inge Dyrbyes afdeling, ankenævnene, hvor mere end halvdelen af klagerne altså stadig ligger i bunken.

Allan Malskær, formand for Parcelhusejernes Landsforening, er ikke tilfreds med, at der stadig er så mange klager i bunken.

»Men jeg ville heller ikke være glad for at høre, at klager blev afvist, fordi man ville ekspedere dem hurtigt. Og jeg tror, en stor del af klagerne med fornuft kunne trækkes tilbage eller kunne tages til følge, uden, at det ville have økonomiske konsekvenser for nogen,« siger Allan Malskær.

Både han og Inge Dyrbye tror, at en meget stor del af klagerne skyldes, at der skete et stort fald i ejendomspriserne i perioden fra 1. oktober 2007, som er udgangspunktet for ejendomsvurderingen, og frem til marts, dahvor vurderingen blev sendt ud til boligejerne.

»Vi har kun i begrænset omfang tidligere været ude for, at vi ikke har nået at behandle dem færdig. Vi fik ekstraordinært mange klager i 2007, og det tror jeg bl.a. skyldes, at prisniveauet faldt betydeligt fra 1. oktober, som er udgangspunktet for ejendomsvurderingen, og så frem til foråret 2008, dahvor folk fik vurderingen tilsendt,« siger Inge Dyrbye.