Kendte danskere har boet i Hostrups Have

En række kendte danskere har boet i Hostrups Have, der netop er blevet begæret konkurs.

ARKIVFOTO: Direktør Hother Rosendahl i Skødeskind takkes og hyldes af Preben Mahrt, Ebbe Langberg, Ilselil Larsen, Marguerite Viby og Marie Hansen" (ægteparret Mahrt-Vibys husbestyrerinde). Det havde længe været bestemt, at Marguerite Viby og Preben Mahrt skulle forlade lejligheden i Hostrups Have på Frederiksberg for at flytte ud til en villa i Søllerød. Da en anden familie stod klar til at flytte ind, var gode råd dyre. Flyttefirmaets direktør, Hother Rosendahl, tilbød at køre flyttevognen, men parret måtte selv skaffe den fornødne muskelkraft til at bære møblerne ned. Den klarede ægteparrets kolleger fra Apollo Teatret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Svend Gjørling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største andelsboligforening med 680 boliger, Hostrups Have, ligger på området mellem Rolighedsvej, Sankt Nikolaj Vej og Falkoner Allé på Frederiksberg. Foreningen ligger på en grund, hvor det store bomuldsspinderi Rubens Klædefabrik lå indtil 1927.

En række kendte danskere har boet i Hostrups Have, bl.a. arkitekten Børge Mogensen, statsminister Jens Otto Krag, forfatteren Klaus Rifbjerg samt skuespillerne Marguerite Viby, Birgitte Reimer og Preben Neergaard. Det var dog længe før Andelsboligforeningen Hostrups Have blev stiftet i 2007.

I juni 1935 lagde den socialdemokratiske statsminister, Thorvald Stauning, sammen med bl.a. bygmester Harald Simonsen og arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen grundstene til det, der skulle blive en bebyggelse på omkring 60.000 kvadratmeter med 680 lejemål og omkring 30 erhvervslejemål.

Anddelsboligforeningen Hostrups Have blev stiftet i 2007

Bygggeriet af den fem etagersetageejendom i røde teglsten i funktionalistisk stil blev startet i 1935 og stod færdig i oktober 1936. Bygherren Harald Simonsen – også kaldet "Guldharald" - var den legendariske byggematador og rigmand. Ejendommen er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen. I midten af bebyggelsen er anlagt et haveanlæg med ældre træer, plæner, staudebede og et par statuer. Hostrups Have flager i parken på flagdage.

(Kilder: Hostrups Have Andelsboligforening og Wikepedia).