Kendistræf og helikopterinvasion i Gl. Skagen

Ruths Hotels foretagsomme direktør hjalp fem helikoptere med 15 velhavende thailændere om bord med at lande i marehalmen bag hotellet.

Musiker Eddie Skoller med kone og skuespiller Per Pallesen med kone. Bastilledagen bliver for første gang holdt uden for København. På Strandhotellet i Gammel Skagen blev dagen afholdt tirsdag den 14. juli 2015 med bl.a. den franske ambassadør Francois Zimeray som vært. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Temperaturen i Gl.Skagen er for alvor kravlet i vejret. Gården foran Ruths Hotel er fyldt med snakkende og drikkende solbrille- og hatteklædte mennesker, og aflæst på mængden af dyre biler er Danmark godt gennem krisen. Ticylindrede Audier, Lamborghinier, Aston Martins og Porscher præger gadebilledet på Jeckelsvej, hvor de cruiser forbi i solen.

Hoteldirektør Peter Jensen vimser rundt og sørger for, at alle har det godt. Han er her og der og alle vegne – man fornemmer, at der er noget i gære.

På tvillingehotellet Strandhotellet lidt længere henne ad vejen blafrer franske flag. Den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, har for første gang nogensinde besluttet at fejre Bastilledagen 14. juli uden for København. Ambassadøren tilbragte nogle dage på Ruths Hotel sidste sommer i uge 29, blev begejstret og besluttede at bryde mange års tradition.

Så nu strømmer lokale og tilrejsende kendisser til reception med Moët Chandon og franske macarons fremstillet af ambassadørens kok, som er medbragt til Gl. Skagen.

En del af æren for arrangementet har dog også advokat Anton Laden-Andersen, som kalder sig fransk konsul for Nordjylland.

»Den franske ambassadør har bestemt sig for at være ambassadør for hele landet,« forklarer han.

Ambassadøren holder tale om Danmarks og Frankrigs fælles indsats for frihed i blandt andet Afghanistan på engelsk med tyk fransk accent, som det sig hør og bør for en rigtig franskmand. Nobelt klædt i sort jakkesæt med prikket slips og tilsvarende klud i brystlommen står han i nogen kontrast til sommergæster som Mærsk-formanden Michael Pram Rasmussen, som ankommer i T-shirt og kakishorts. Også skuespiller Per Pallesen, sangeren Eddie Skoller og forfatter Jens Christian Grøndal er afslappet klædt, dog i jakke og lange bukser. Blandt andre notabiliteter er tidligere trafikminister Flemming Hansen, Jesper Bruun Rasmussen fra auktionshuset af samme navn og formanden for Realdania, godsejer Michael Brockenhuus-Schack.

Tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, nu rektor for Designskolen i Kolding, er også til stede ligesom operasanger Jens Christian Wandt, der leder Verdensballetten, som netop har optrådt ved Den tilsandede kirke i Skagen og direktøren for Skagen Museum, Lisette Vind Ebbensen.

Pludselig brydes sommervind og receptionsnak af den choppende lyd fra helikoptere. På den kommunale marehalmsmark bag Ruths Hotel er hoteldirektør Peter Jensen i færd med at anvende sin kompetence fra luftfarten.

 

Iført grøn refleksvest og med to neonorange joggingsko i hænderne dirigerer han på plads Forinden har han markeret fem store H’er for helikopterlandingspladser med en sprayflaske.

Frem på himlens bue toner fem helikoptere, to sølvfarvede og en sort Robinson 44ere med hver tre passagerer. I smuk formation tegner de en stor bue rundt om marken og daler yndefuldt ned over hver deres neonfarvede H.

Ude på Flagbakkevej holder bilerne stille og kigger. For et øjeblik falder Ferrariernes og Mercedesernes imponatoreffekt drastisk.

Bag de buede ruder retter en ung thailands kvinde på frisuren. Det er nemlig en dansk familie, der har inviteret 15 thailandske venner på ophold på Ruths Hotel, efter at de først har shoppet i København, hvilket Louis Vuitton-poser mm. vidner om. 100.000 dollar skulle der være spenderet, hviskes der blandt tilskuerne. Pris for fire timers helikoptertur: 150.000 kr. Bagagen er dog fremsendt med bus.

De rige har mange glæder, tænker vi fornøjet. For det var et storslået skue, som ikke er set før i Gl. Skagen. Gæster er før ankommet til Ruths med helikopter, men aldrig fem på én gang!