Kan vi slippe for skat af sommerhussalg?

Man kan bede Skat om et bindende svar, inden man foretager sig noget, der kan udløse skattebetaling.

Fik nyt sommerhus efter stormen Bodil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Jeg er ejer af et hus beliggende i et mindre sommerhusområde på Vestkysten. Boligen er registreret som et helårshus, men har siden opførelsen i 1979 udelukkende været anvendt som sommerhus og er omgivet udelukkende af sommerhuse.

Huset ejer jeg sammen med min søster bosat i Tyskland. Vi betaler hver vores andel af ejendomsskat og skat af lejeindtægt. Huset fik vi som gave af vores mor i 1994, hvor der blev betalt gaveafgift efter reglerne. Mon ikke gavebeløbet var 80 procent af vurderingen - det tror jeg.

Vi overvejer nu at sælge huset. Min fornemmelse er da, at vi skal svare skat af »overskuddet« - forskellen mellem den pris, vi fik huset til i sin tid, og så salgsprisen, da ingen af os jo har haft bopæl i huset. Og det er jo ikke sjovt!

Er det mon muligt at lade huset omregistrere som et sommerhus? Hvor lang tid skal der gå, inden vi er fri af skat af overskuddet?

Med venlig hilsen G.

! I jeres sted ville jeg bede om at få et bindende svar på, om ejendommen kan sælges skattefrit som sommerhus.

Det er ikke ejendommens status, der er afgørende for beskatningen. Helårshuse, der er anskaffet til anvendelse som fritidshus, og som udelukkende har været anvendt som fritidshus, kan sælges skattefrit som fritidshuse. Ud fra dine oplysninger, burde I være sikret en skattefrihed.

Det koster 400 kr. i gebyr at indhente et bindende svar hos Skatterådet. Som det fremgår af navnet, er der tale om et svar, som vil være bindende for Skat. Får I et for jer gunstigt bindende svar, bliver det uinteressant at få ændret status på ejendommen og efter den ændrede status bruge tid på fortsat at anvende ejendommen som fritidsbolig.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk