Kan sælgeren af en andelsbolig løbe fra aftalen?

Køber står uden tag over hovedet, fordi sælger alligevel ikke vil sælge.

Sælgeren af en andelsbolig ville alligevel ikke skrive under, da papirerne fra andelsboligforeningen var klar til underskrift. Køberen har derfor intet sted at bo. De to parter opfordres til at indgå forhandling med hjælp fra advokater. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Jeg har i oktober 2015 købt en andelsbolig direkte af sælgeren. Handlen er dateret og med aftalt pris.

Der er fra sælgers side mundtligt ytret ønske om, at jeg er behjælpelig med at skaffe sælger en almen bolig i et nærliggende boligkompleks.

Sælger mener, at jeg som lokalpolitiker bare sådan lige kan skaffe en treværelses lejlighed i et alment boligbyggeri, og at sælger har solgt med den forventning, at det kan lade sig gøre.

Jeg har IKKE lovet at skaffe sælgeren en sådan bolig, men nu vil sælger så ikke underskrive andelsboligforeningens papirer som bekræftelse af salg af ejendommen til mig.

Til trods for at jeg har forsøgt at hjælpe sælger – på baggrund af en af hende udstedt fuldmagt – ved at tale sælgers sag på kommunens boliganvisning. Den skriftlige salgsaftale, som jeg har indgået med sælger af andelsboligen, mener jeg, som køber, er juridisk bindende for begge parter.

Hvilke muligheder har jeg som køber over for sælger, så denne kan opfylde sin salgsforpligtelse overfor mig?

Jeg har med overtagelse fra november 2015 solgt min hidtidige bolig ud fra købsaftalen, som sælger nu ikke vil overholde, og jeg er derfor uden fast bolig.

Med venlig hilsen R.

! Jeg forstår, at du har en skriftlig salgsaftale uden andre forbehold end det almindelige forbehold om, at andelsboligforeningen skal godkende handlen.

Det skal andelsboligforeningen, hvis formalia i øvrigt er i orden, så denne del burde ikke give problemer.

Når sælger ikke vil underskrive, er du i sidste ende nødt til at gå til domstolene for at få sælger dømt til at skrive under.

Du må meddele sælger, at udgifterne ved, at du skal bo andre steder, vil blive stillet som krav mod sælger, og du må tage forbehold om, at du vil købe anden tilsvarende bolig og så kræve dit tab derved dækket af sælger.

Du bør søge advokatbistand og samtidig også opfordre sælger til at gå til en advokat, og så bør I søge en løsning ved forhandling, men med hjælp fra to parter, der ikke har følelser i klemme.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk