Kan man få 60 års kirkeskat tilbage?

Tre søskende har ved en fejl betalt kirkeskat det meste af livet, selv om de aldrig har været rigtigt optaget i Folkekirken.

Hvad gør man, når man stort set hele livet har betalt kirkeskat - selv om man aldrig har været meldt rigtigt ind i folkekirken? Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? I 1990 meldte jeg mig ud af Folkekirken, og i 2010 ville jeg melde mig ind igen. Fik brev fra kirkeministeren om, at jeg ikke kunne blive medlem, og for øvrigt aldrig havde været det, idet jeg ikke er døbt. Der måtte være sket en beklagelig fejl i CPR-registret.

Min to søstre er heller ikke døbt. Fælles for os alle tre er, at vi har betalt kirkeskat i 50-60 år. Det er kun lykkedes os at tilkæmpe os tilbagebetaling for 20 år efter turen gennem skatteankenævn og Landsskatteretten.

Nu har også skatteministeren sagt nej til yderligere tilbagebetaling. Hvad gør vi?

Med venlig hilsen S.

! For at der kan ryddes op i gamle krav har vi regler om forældelse. Herved sikrer man først og fremmest debitor imod at blive mødt med gamle krav, hvor han måske ikke kan bevise at have betalt kravet. Men man pålægger også kreditor at få afviklet og afklaret sine krav.

I sin tid - det vil sige for 330 år siden - valgte man i Danske Lov en forældelsesfrist på 20 år. Slut. 20 år og ikke mere. Det synes man så i det foregående årti var for lang tid, så ved en ny forældelseslov fra 2007 blev de 20 år sat ned til 10 år med virkning fra 1. januar 2008.

Så det korte svar er, at I ikke skal gøre jer håb om mere.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk